понеділок, 5 грудня 2022 р.

Бесіда Тема: "Кругообіг добра в природі"

Бесіда

Тема: "Кругообіг добра в природі"

Мета: формувати уявлення дітей про моральні якості людини, сприяти їхнім проявам у повсякденному житті, закладати основи духовності. Стимулювати пізнавальну активність, мислення, збагачувати словник. Виховувати потребу в регулюванні своєї поведінки за свідомо засвоєними морально-етичними нормами; доброзичливі, дружні стосунки. Викликати позитивні емоції, вчити взаємодіяти один з одним, знімати нервову напругу.

Хід бесіди

Психогімнастика

Доброго дня діти!

Поверніться один до одного і подаруйте посмішку: лагідну, щиру і веселу.

Усміхнемось всім навколо –

Небу, сонцю, квітам, людям –

І тоді обов’язково

День для вас привітним буде!

Коли ми всі такі добрі, ніжні, лагідні, то нам всім добре, і виникає відчуття, що нас усі люблять. Такі добрі відчуття називаються «добряками».

- А хто вас любить?

- Як ви думаєте, за що вас люблять?

Сьогодні, діти, ми з вами поговоримо про добро і зло, про те, якими нам потрібно бути.
"Казка про добро і зло"

Одного разу Добро прийшло в гості до Зла. Зло стало пригощати Добро чаєм, але в кухлику замість цукру Добро спробувало сіль, але нічого не сказало Злу. Тільки подякувало за гостину.

А коли Добро йшло від Зла,воно сказало : «Щось цукор у вас не солодкий. Візьміть гроші, купіть цукерок до чаю». Так добро віддячило Злу добром за зло.

- Чому Зло замість цукру у кухлик із чаєм поклало сіль ?

- Як Добро віддячило Злу?

А що ж таке добро? Яку людину називають доброю?
(Яка не ображає інших, допомагає, поділиться, зрозуміє, яка може захистити, втішити, заспокоїти, яка не залишить товариша в біді і т.д.)
- Так, добра людина випромінює тепло і світло, своїми добрими вчинками вона розраджує, заспокоює, ніби притягує до себе. Таку людину цінують і шанують, вона ввічлива і тактовна, з нею приємно спілкуватися.


Немає коментарів:

Дописати коментар